Coco

 

Ik ben geboren en getogen in Haarlem en getrouwd met een Fransman. In Frankrijk worden voornamen vaak afgekort, zo wordt bijvoorbeeld André afgekort tot Dédé en Monique tot Momo. Mijn voornaam Conny werd Coco en onder deze naam werk ik inmiddels zo’n 30 jaar als freelance fotograaf. In 1989 verhuisden wij naar Diepenheim. Een stadje gelegen in het prachtige coulissenlandschap van Twente.

Daar kwam ik in aanraking met allerlei tradities en gebruiken van het platteland. Mijn eerste reportage, met als onderwerp het “dookrollen”,  maakte ik voor Seasons. Er volgden nog vele reportages voor Seasons en later ook voor andere magazines zoals Joie de Vivre, Buiten, Landleven, Stadsleven, Leven in Frankrijk, Twentelife, Winelife, Noaber, Tempo Verde (België) en Ceramics Monthly (VS).

Langzamerhand kwamen er, mede door mijn liefde voor het koken, culinaire reportages bij voor diverse magazines. Het is een feest om alle accessoires bij elkaar te zoeken en de styling te verzorgen voor iedere reportage. Samen met Esther de Raat maak ik culinaire reportages voor het magazine Noaber. Van een aantal van deze reportages heeft Noaber een kookboek uitgegeven: ‘Kokkepot meer dan een kookboek’.

Ik maakte in opdracht van de Ondernemersvereniging Diepenheim 67 portretten met tekst van ondernemers uit Diepenheim. Deze werden gepubliceerd in het Hofweekblad en op de site van de OVD.  In maart 2018 zijn deze portretten gebundeld.